Cevaplar

2013-07-30T13:31:49+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
5 –3 = 2
(–5) – (–3) = –5 + 3 = –2
b. 5 – (–3) = 5 + 3 = 8
(–5) –3 = –5 –3 = –8
Bu örneklerde olduğu gibi aynı işaretli tam sayılarla çıkarma işlemi yaparken sayıların farkını alır ve farkın başına ortak olan işareti yazarız.Örneklerde olduğu gibi zıt işaretli tam sayılarla çıkarma işlemi yaparken sayıların toplamını alır ve toplamın başına eksilenin işaretini yazarız.
0