Cevaplar

En İyi Cevap!
2013-01-01T12:31:37+02:00

1)135 in 12/27 si kaçtır ?

( 135 / 27 ) * 12 = 60 



2) 2800'ün 1 tam 3/4 ü kaçtır?

( 2800 / 4 ) * 3 = 2100 2100 + 2800 = 4900



3)280 kmlik yolun 3/10'unu giden bir otobüsün geriye kaç km yolu kalmıştır.?

( 280 / 10 ) * 3 = 84 km yol gitmiştir. 280 - 84 = 196 km yolu kalmıştır.


4)Bir yolun 4/9'u 76 km olduguna göre yolun tamamı kaç kmdir ?

76 / 4 = 19 19 * 9 = 171



5)Bir tarlanın 5/8 i satılmıştır kalan bölüm 270 m2 olduguna göre tarlanın tamamı kaç m2 karedir ?

5 / 8 i satıldığına göre geriye 3 / 8 i kalmıştır. 

3 / 8'i 270 m2 ise tamamı ( 270 / 3 ) * 8 = 560 m2 dir.

1 5 1