Cevaplar

2013-01-02T23:27:17+02:00

oru 1) Mezopotamyada ilk şehir devletlerini Kim kurmuşdur ?

Cevap : SÜMERLİLER Kurmuşdur.

2) Ur Uruk Kiş lagas olan bu şehir devlelerine ne ad verilmiştir ?

Cevap: SİTE adı verilmişdir.

3) ........... Adı verilen tapınak ve onun etrafındakı evlerden meydana gelmiştir.

Cevap: ZİGGURAT

4) Sitelerin başlarında hangi krallar bulunur ?

Cevap: PATESİ VEYA ENSİ adı verilen krallar bulunur.

5) İlk Düzenli Ordu Sistemini Meydana getiren...............Tarihde bilinen ilk.....................Kurmuşlardır.
Cevap: AKADLAR \ İMPARATORLUĞU

6)Akadlar kimlerin tarafından kaç yılında ortana kaldırılmıştır ?

Cevap:Milattan Önce (MÖ)2100 yıllarında SÜMERLİLER tarafından kaldırılmıştır.

7) Mimari Açıdan Mezopotamyanın En gelişmiş Uygarlığı Kimdir?

Cevap : Babiller.

8)Asurlular Neden Hayvancılık ve Ticaretle uğraşmışlardır ?

Cevap : Yaşadıkları TOPRAKLAR TARIMA ELVERİŞLİ OLMADIĞI için.

9) Bu ............. aracılığıyla ........... ................... ya taşımışlardır.

Cevap: KOLONİLER \ YAZIYI \ANADOLU

10) Asurlular Ticareti Canlandırmak için Hangi YOLU kullanmışdır ?

Cevap: SARD dan başlayıp NİNOVA ya kadar uzanan KRAL yolunu Kullanmışlardır.

11)Asurlular Tarihte bilinen ilk kütüphaneyi nerde kurmuşlardır ?
Cevap: Ninovada Kurmuşlardır.

12) 5 Kültürün ismi ve Kısaca özeti ?

Cevap: 1-ANAV KÜLTÜRÜ: Yapılan Kazılarda Ortaya çıkarılmış EN ESKİ KÜLTÜRDÜR.
2-AFANESYEVO KÜLTÜRÜ:TÜRKLERİN EN ESKİ KÜLTÜRÜDÜR.
3-ANDRONOVA KÜLTÜRÜ: En geniş yayılma alanına sahip Kültürdür.
4- Karasuk Kültürü: Yenisey ırmağının bir kolu olan Karasuk Nehrinin Kenarında oluşturulmuştur.
5-TAGAR KÜLTÜRÜ: En gelişmiş KÜLTÜRDÜR.

13) FİRAVUNLAR döneminin En önemli olayı?

Cevap: MÖ 1280 de Hititlerle yapılan Kadeş Antlaşmasıdır.

14) Tarihte bilinen ilk yazılı antlaşma?

Cevap: KADEŞ ANTLAŞMASI

15)Çin uygarlığının oluşmasında Çin Kültürünün yanında hangi KÜLTÜRLER etkili olmuştur?

cevap: TÜRK.MOĞOL VE TİBET KÜLTÜRÜ.

16) Fenikelilerin uygarlığa en büyük katkıları ?

Cevap: Harf yazısını bulmaları ve 22 Harften meydana gelen Fenike alfabesini oluşturmalarıdır TARİH YAZILI SORULARI

0