Cevaplar

2013-01-03T09:41:14+02:00

1.  1 +  = ?            İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?           
A)            B)       
C)           D) 
2.  5+=  işleminin sonucu hangisidir?
A)            B)      
C)           D) 
3.          +  işleminin sonucu kaçtır?

A)                     B)             
C)                   D) 
4.          +  işleminin sonucu kaçtır?

A)                     B)             
C)                   D) 
5.          +  işleminin sonucu kaçtır?

A)                     B)             
C)                    D) 

6.          +  işleminin sonucu kaçtır?

A)                     B)             
C)                     D) 
7.     eşitliğine göre;  yerine hangi kesir sayısı gelmelidir?
A)                  B)                       
C)                  D) 
8.  + += ? işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A)                B)                           
C)               D) 

9. işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

10. işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

11.  Babası, Emre’ye bahçedeki çiti boyamasını söylemiş. Emre, çitin  ‘ ini kırmızıya  ‘ ini   maviye boyamış. Emre çitin kaçta kaçını boyamıştır?

12.  Bir günün ‘sini uykuda  ‘ini okulda 
geçiriyorum. Bir günün kaçta kaçını uykuda ve okulda geçiriyorum?

13.  Paramın  ‘si ile   ‘ ini harcadım. Harcadığım para bütün paramın kaçta kaçıdır?

14.  Bir top kumaşın  ‘si ile  ‘i satılmıştır. Satılan kumaş bütün kumaşın kaçta kaçıdır?

15.  Bahçemizin  ‘ine gül, ’sine lale, geriye                                     
kalan kısmına da sebze diktik. Çiçek diktiğimiz kısım bahçemizin kaçta kaçıdır?

16.  Berke kitabının önce ‘ini sonra da‘sini okudu.  Okunan kısım kitabın kaçta kaçıdır? 

17.  Can, sabah kutudaki sütün ‘ini akşam da  ‘ünü  içmiştir. Can şişedeki sütün kaçta kaçını içmiştir?

18.  Bir bidon suyun önce  ‘si sonra ü 
harcanmıştır. Harcanan su bidondaki suyun kaçta kaçıdır?

19.  Balonlarımın önce ‘ü sonra ‘i  daha sonra da  ‘si patladı. Patlayan balonlar tüm balonların kaçta kaçıdır?

20.  Bizim sınıftaki öğrencilerin   ‘i resim,    ‘ ü müzik ve     ‘ matematik kursuna gidiyor.Kursa giden öğrenciler sınıf mevcudumuzun kaçta kaçıdır?


  
0
2013-01-03T09:41:21+02:00

1. Amcası, Mehmet Akif’e bahçedeki duvarı boyamasını söylemiş. Mehmet Akif, 36m uzunluğundaki duvarın 1/6'sını sarıya, 1/6'sını laciverte boyamış. Mehmet Akif duvarın kaç metresini boyamıştır?

A) 12m
B) 24m
C) 30m
D) 18m

2. Belediye 42km yolumuzun 1/6’ ini asfaltladı. Geriye kaç km yol kaldı?
A) 36 km
B) 35 km
C) 30 km
D) 28 km

3. 250 TL aranın 2/10 ‘si ile 1/10 ‘ ini harcadım. Geriye kaç liram kaldı?
A) 150 TL
B) 125 TL
C) 175 TL
D) 100 TL

4. Bahçemizin 1/7 ‘ine gül,2/7 ’sine lale, geriye kalan kısmına da sebze diktik. Bahçemiz 98 metre kare olduğuna göre ne kadarına çiçek ektik?
A) 35 m2
B) 40 m2
C) 42 m2
D) 45 m2

5. Bir top kumaşın 2/8 ‘si ile1/8 ‘i satılmıştır. Bir top kumaş 200 m olduğuna göre geriye kaç m kumaş kalmıştır?
A) 75 m
B) 100 m
C) 125 m
D) 150 m

6. Can kitabının önce1/5 ‘ini sonra da 2/5‘sini okudu. Can’ın kitabı 75 sayfa olduğuna göre Can kaç sayfa okumuştur?
A) 45
B) 30
C) 60
D) 25

7. Berke, sabah kutudaki sütün 1/9 ‘ini akşam da 3/9‘ünü içmiştir. Bir şişede 450 cl süt olduğuna göre geriye kaç cl süt kalmıştır?
A) 150 cl
B) 250 cl
C) 200 cl
D) 500 cl

8. 48 litrelik bir bidon suyun önce2/6 ‘si sonra 3/6’ü harcanmıştır. Geriye kaç litre su kalmıştır?
A) 7 litre
B) 8 litre
C) 42 litre
D) 14 litre

9. Balonlarımın önce 3/8 ‘ü sonra 1/8 ‘i daha sonrada 2/8 ‘si patladı. Geriye 14 balon kaldığına göre kaç balon patlamıştır?
A) 28
B) 35
C) 14
D) 42

10. Selin, 70 cevizin 7/10 ‘sini arkadaşları ile paylaştı. Selin’e kaç ceviz kaldı?
A) 21
B) 14
C) 28
D) 49

11 Babam, resim çerçevesi yapmak için 78cm çıtanın 4/6‘ ünü kullandı. Geriye cm çıta kaldı?
A) 12cm
B) 26 cm
C) 18cm
D) 30cm

12. Bir günün2/6 ‘sini uykuda 1/6 ‘ini okulda geçiriyorum. Geriye kaç saat kalır?
A) 12 s
B) 10 s
C) 8 s
D) 6 s

13. Selin, masal kitabının 3/6‘ünü okudu. Okunacak 36 sayfa kaldığına göre kitabın tamamı kaç sayfadır?
A) 36
B) 72
C) 118
D) 144

14. Bir manav üzümlerin 1/3’ini sattı. 15 kg üzüm sattığına göre geriye kaç kg üzüm kalmıştır?
A) 15
B) 20
C) 30
D) 45

15. Kümesteki tavukların 1/4‘i yumurtluyor. Bu kümeste 20 tavuk olduğuna göre yumurtlamayan kaç tavuk vardır?
A) 5
B) 15
C) 4
D) 8

16. Bir sepetteki 90 yumurtanın 4/10‘ünü sattık. Geriye kaç yumurta kaldı?
A) 30
B) 36
C) 45
D) 54

17. Bir sandık domatesin 2/8‘si çürüdü. Geriye 18 kg domates kaldığına göre bir sandıkta kaç kg domates vardır?
A) 16kg
B) 42kg
C) 24kg
D) 8kg

18. Bir sandık elmanın 3/6’ünü sattık. Geriye 18kg elma kaldığına göre satılmadan önce sandıkta kaç kg elma vardır?
A) 24kg
B) 32kg
C) 36kg
D) 40kg

19. 4/A sınıfındaki 45 öğrencinin 3/9 ‘ü geziye katıldı.Geziye katılmayan öğrenciler kaç kişidir?
A) 15
B) 20
C) 30
D) 25

20. Bizim sınıftaki öğrencilerin 1/10‘i resim, 4/10 ‘ ü müzik ve 3/10 ‘ matematik kursuna gidiyor.Sınıf mevcudu 40 olduğuna göre kursa giden kaç öğrenci vardır?
A) 16
B) 32
C) 24
D) 8

CEVAPLAR:
1-A, 2-B, 3-C, 4-C, 5-C, 6-A, 7-B, 8-B, 9-D, 10-A, 11-B, 12-A, 13-B, 14-C, 15-B, 16-C, 17-C, 18-C, 19-C, 20-B

0