Cevaplar

2015-09-15T18:38:25+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
F:R
f(x)=(a+6) x^{2} +(b-3)x+ab+2

F:Reel sayı= sonuç bilinmeyensiz bir gerçek ssyıdır. 
Bilinmeyenleri götürmek için x'in kat sayısını 0'a eşitlemeliyiz. 

a+6=0
a=-6

b-3=0
b=3

f(x)=0. x^{2} +0.x+-6.3+2=-18+2=-16

KOLAY GELSİN. 

0