Bir otomobil 100 km yolda 6 litre benzin tüketmektedir. Bu otomobil gideceği yolun 1/5'ini gitmiştir.200 km daha giderse yolun 3/5'ünü gitmiş olur . Buna göre otomobilin yolun tamamını gittiğinde toplam kaç litre benzin tüketeceğini bulurmusunuz çözümü ile birlikte kısa yolunu gösterebilirmisiniz sonuç 30 da işlemini ayrıntılı yazarmısınız öğrenmem gerekiyor Tskr

2

Cevaplar

2013-01-05T16:22:05+02:00

3-1=2

200/2=100

100*5=500

6*5=30

lütfen en iyi dermisin usta olmak için çoook lazım

2 4 2
2013-01-05T16:22:56+02:00

Yolun 1/5'ini gitmiş. 3/5'ini gitmesi için 2/5 daha gitmesi gerekiyor.

 

2/5 = 200 km imiş. 

 

2/5 = 200 km ise 5/5=1000 km 

 

Yani yolun tamamı 500 KM'dir. 

 

100 km için 6 litre benzin gerekiyorsa

500 km için kaç litre benzin gerekiyor?

 

30

 

 

1 4 1