bir bakkal 30 tl ye aldığı 6 kg peyniri , net ağırlığı 400 gram olan paketler halinde satacaktır. her paket için 0.2 tl paketleme masrafı yapan bakkal , bir paket peyniri 3 tl den satıyor. bakkal peynirin tamamını sattığında kaç tl kar eder ?

1

Cevaplar

2013-01-05T20:41:15+02:00

6000gr/400 =15     15.0,2=3 tl 3tl +30 = 33 tl maliyeti dir   15 paket tanesi 3 liradan 15.3=45                 

 45 - 33=12 net kazanç 12 tldir 

1 5 1