Cevaplar

2013-01-05T21:04:40+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

x=3 için;  f(3) + f(4) = 9

                            f(3) = 9-f(4)

 

x=2 için;  f(2) + f(3) = 5

                 f(2) + 9 - f(4) = 5     (yukarda bulunun f(3) değerini denklemde yerine yaz)

                  f(2) - f(4) = -4

 

2 3 2
En İyi Cevap!
2013-01-05T22:15:12+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

x yerine 2 koyalım;

 

f(2)+f(3)=5         (4.2-3=5)

 

x yerine 3 koyalım;

 

f(3)+f(4)=9         (4.3-3=9)

 

 

denklemlerimiz;

 

f(4)+f(3)=9

f(2)+f(3)=5                    2.denklemi "-" ile çarparsak;

 

         f(4)+f(3)=9

+     -f(2)-f(3)=-5               ve taraf tarafa toplarsak;   f(3)ler gider ve istediğimiz sonuca ulaşırız.

         f(4)-f(2)=4    elde edilir.

1 5 1