Cevaplar

2016-10-08T17:12:06+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
♢p => q şeklinde bir önerme varsa bunun değilini alırken p'nin değilini alıyoruz araya V (veya) geliyor ve q aynı kalıyor.
•Sonra meydana gelen ifadenin tekrar değilini alıyoruz.
•Yani (p'Vq)'
•Bu da eşittir p∧q'

♢Mesela (x²=4) => (x=2 V x=-2) önermesinin değilini yazalım.
•(x²=4) e p, (x=2 V x=-2) ye q diyelim.
•p => q ifadesinin değili p∧q' idi.
•Yani p dediğimiz değer aynı kalacak, q kısmının ise değilini alacağız.
•x²=4 V (x≠2 ∧ x≠-2) veyalı ifadenin değilini alırken aradaki işaret ve oluyor.

♢(x=3 ∧ x=-3) => ( x²=9) ifadesinin değilini alalım.
•Yine ise den önceki kısma p, ise den sonraki kısma q diyoruz.
•p => q ifadesinin değili p∧q' idi.
•Yani ilk ifade aynı kalıyor ve ikinci ifadenin değilini alıyoruz.
(x=3 ∧ x=-3) ∧ ( x²≠9)

Kolay gelsin ^^
2 5 2