Bunlari yapabilen !! haakine helal etsin bütün dilekleriniz cözülsün

GIT KENDIN CÖZ DEMYEIN LÜTFEN YAZIM HATALARI DA OLABILIR ALMANIM VE DINDEN ANLAMIYORUM CÖZMEYI UGRESAMIYORSANIZ BOSVERIN

TESEKKÜRLER ! 1) Aşağıdakilerden hangisi namaz kılacak kişide aranan özelliklerden bir değildir? A) Müslüman olmak B) Akıllı olmak C) Ergenlik çağına gelmiş olmak D) Zengin olmak 2) Aşağıdakilerden hangisi evrendeki düzenle ilgilidir? A) Gece gündüzün birbirini takip etmesi B) Mevsimlerin oluşması C) Meyvelerin farklı tat ve renkte olması D) Hepsi 3) İbadetlerle ilgili olarak verilen aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Hac, kardeşlik duygusunu geliştirir B) Oruç, sabırlı olmayı öğretir C) Kurban, farz olan bir ibadettir D) Zekat, dayanışma ve yardımlaşmayı artırır 4) Vitir ve bayram namazı kılmak gibi ibadetler hangi kavramla ifade edilmektedir? A) Farz B) Sünnet C) Vacip D) Sevap 5) Tan yerinin ağarmasından akşam güneş batıncaya kadar, bir şey yemeden, içmeden yapılan ibadete ne ad verilir? A) Namaz B) Zekat C) Hac D) Oruç 6) Zengin Müslümanların yılda bir kez mallarının kırkta birini ihtiyaç sahiplerine vermesine ne ad verilir? A) Hac B) Sadaka C) Zekat D) Yardım 7) Dua ile ilgili aşağıdaki cümlelerden hangisi yanlıştır? a) Dua, her zaman ve temiz her yerde yapılabilir b) Dualarımızı sadece kendimiz için ederiz. c) Dua, insanlar arasında sevgi ve yakınlığı artırır. d) D)Dua, yalnızca Allah’a yapılır. 8) İbadet etmemizin asıl sebebi aşağıdakilerden hangisidir? a) İnsana huzur verdiği için ibadet ederiz c)İnsanları kaynaştırdığı için ibadet ederiz b) Allah emrettiği için ibadet ederiz d) Cenneti kazanmak için ibadet ederiz

9) “Gücü yetenlerin o evi (Kâbe) ziyaret etmesi Allah’ın insanlar üzerindeki hakkıdır.” Ayetinde farz kılınan ibadet aşağıdakilerden hangisidir?

a) Namaz c) Oruç b) Hac d) Zekât 10) Günlük namazların sırası aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Sabah – öğle – yatsı – ikindi - akşam B) Cuma – öğle – ikindi – akşam - yatsı C) Sabah – öğle – ikindi – akşam – yatsı D) Vitir – sabah – öğle – ikindi – yatsı 11) Aşağıda Peygamberimizin ettiği bazı dualar bulunmaktadır. Bırakılan boşlukları doldurunuz. 1. Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin ……………………….. 2. Allah’ım üzüntüden, …………………………,…………………………,……………………..,..... tembellikten, ve kötülükten sana sığınırım. 13) Salih amele örnek olarak gösterilebilecek 3 davranış yazınız. 14) ''Göklerin ve yerin hazineleri O'na aittir. O,dilediğinin rızkını genişletir,dilediğininkini daraltır. O her şeyi hakkıyla bilir.'' (Şuara süresi, 12. ayet) Yukarıda altı çizili cümlede Allah'ın hangi sıfatı işaret edilmektedir.? a) İlim b)Tekvin c)Basar d) Semi 15) Caminin bölümlerinin isimlerini yazınız.

2

Cevaplar

2013-01-07T17:00:58+02:00

1:)d

2:)d

3:)c

4:)c

5:)d

6:)c

7:)c

8:)d

9:)b

10:)c

11:)

1 5 1
2013-01-07T17:08:35+02:00

1 d

2d

3a

4

5d

6c

7d

8b

9b

10c

11 bizleride affeyle, Öfkenden rızana; cezandan affına sığınırım. Senden yine sana sığınırım

13 her türlü tutum, yararlı, ıslah edici, düzeltici, içinde dirlik düzenlik barındıran davranışlar

14b

15Mihrab,Minber.Vaaz Kürsüsü:Hünkar Mahfili:Müezzin Mahfili:Müezzin Mahfili:Minare:Şadırvan:Avlu:

1 2 1