Cevaplar

2012-08-26T22:15:50+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

Verilen eşitlikte içler dışlar çarpımıı yapalım:

2c-2b=3b-6a

-6a nın -4a sını ve -2b'yi karşıya atarsan 2c+4a=5b-2a olur.
Birinci tarafı 2 parantezine alırsan 2(2a+c)=5b-2a olur. Buradanda ufak bir düzenleme ile (2a+c)/(5b-2a)=1/2 olur.

Bunlar zaten aralarınnda asaldı yani ardışık olmalılar. O halde 2a+c=1 ve 5b-2a=2 olur
taraf tarafa toplanırsa:
2a+c=1
5b-2a=2
+---------
5b+c=3 olur

0
2012-08-26T23:49:12+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

İçler dışlar çarpımı yapmalıyız. 2c-2b=3b-6a-6a nın -4a sını ve -2b'yi karşıya atarsan 2c+4a=5b-2a olur.

Birinci tarafı 2 parantezine alırsak 2(2a+c)=5b-2a olur. Düzenleme yaparsak (2a+c)/(5b-2a)=1/2 olur.

Bu sayılar asaldı ardışık olmalılar. Öyleyse 2a+c=1 ve 5b-2a=2 olur
taraf tarafa toplanırsak:
2a+c=1     5b-2a=2     5b+c=3 olur

 

0