Cevaplar

2012-10-04T23:51:59+03:00

3.(2x)+2

=6x+2

 

3(xkare+4)

=3xkare+12

 

6x+2-(3xkare+12)

-3x-6x-10

0
En İyi Cevap!
2012-10-05T00:20:30+03:00

P(2x)=3(2x)+2=6x+2

x.P(2x)=x.6x+2.x   =   6.x^{2}+2x

 

 

3.Q(x)=3.x^{2}+3.4  =  3.x^{2}+12

 

x.P(2x)-3.Q(x)= 6.x^{2}+2x-(3.x^{2}+12)

=6.x^{2}+2x-3.x^{2}-12   =   3.x^{2}+2x-12

 

cevap=3.x^{2}+2x-12

 

 

arkadaşlar aşağıdaki denklem kutusunda xkare'leri   x^{2} şeklinde göstermişler

ben ona göre yaptım bu yüzden kalabalık görünüyo. ama kağıda yazıp x^{2} ifadelerini xkare şeklinde yazarsanız daha sade halini göreceksiniz.

1 5 1