Cevaplar

2013-01-14T18:57:47+02:00

doğuya doğru her 1 saniyede 10 metre gider yani 10 saniye sonunda 100 m yol gitmiş olur. sonra kuzeye doğru 10 saniye boyunca her saniye 20 m yol alarak 10 saniyenin sonunda 200 m yol gitmiş olur. ortalama hız bulunurken cismin yönü ünemli değildir. 

 

100+200=300m(toplam yol)

10+20=30sn( toplam süre)

300/30=10

cevap:10

 

1 5 1