Cevaplar

2012-06-08T20:58:08+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

X = Y ................................................olsun
X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladık.
2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4..................................................buradan,
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık


İşleme dikkatli baktığımız zaman (X-Y) ifadelerinin sadeleştiğini görüyoruz. Fakat biz en başta X=Y dedik, yani (X-Y) nin sıfır olduğunu söyledik. Fakat daha sonra (X-Y) ifadesini sadeleştirdik.

ve biliyoruzki sıfırlar sadeleşemez


 
0
2012-06-08T21:46:49+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

X = Y ................................................olsun 
X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık. 
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık. 
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık. 
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti. 
X + X = X..........................................X = Y olduğundan, 
2.X = X..............................................'X' leri topladık. 
2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti. 
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik. 
5 = 4..................................................buradan, 
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık


İşleme dikkatli baktığımız zaman (X-Y) ifadelerinin sadeleştiğini görüyoruz. Fakat biz en başta X=Y dedik, yani (X-Y) nin sıfır olduğunu söyledik. Fakat daha sonra (X-Y) ifadesini sadeleştirdik.

ve biliyoruzki sıfırlar sadeleşemez


 

0