Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2016-05-25T18:43:07+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
Merhaba :)

1kg=1000 gramdır. 250gram ise 1/4 kg olacaktır. Bizden istenen 1+1/4 kg. 1kg=20  1/4kg=20/4=5 Tl olarak bulunur. 20+5=25 olarak bulduk.

İyi dersler
0
2016-05-25T20:14:57+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
1 kg = 1000 gr 

250 gr = 1000÷250=4 (yani 1/4) eder. 

20÷4=5 (250 gr'lık kıyma fiyatı)

20+5=25 (ödenecek tutar.)
2 5 2