6(2x-1)-9(x+1)=x-1 tam 1 bölü 4 3p-5-(13+p)2p-5)=0 4(x+5)-3(x-1)=-2(3x-4) 6x-13(x-1)=2(x-1)-3(x+1) öncelikle kafadan atan ve gereksiz cevap verenleri sikayet ediyorum... ve ayriyetten bu denklemlerin çözümleri ile birlikte sunarmısınız bana çünkü ben yaptım ama kontrol amaçlı..

1

Cevaplar

2013-01-15T20:17:40+02:00

12x+6-9x-9=4x-3 bölü 4
48x+24-36x-36=4x-3
8x=9
x=9 bölü 8

2. soruda hata var 3 tane parantez kullanmışssın karışırık olmş büyük parantez kullanarak daha açıklayıcı yapmayı dene

4x+20-3x+1=6x-8

-5x=-29
x=29 bölü 5

6x-13x+13=2x-2-3x-3
-7x+13=x-5
18=6x
x =3

1 5 1