Cevaplar

En İyi Cevap!
2012-10-06T22:39:48+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

P(x)= mx+n yazarsak ; mx+n+(x-2)m+n=6x-14

   mx+n+mx-2m +n=6x-14

 2mx+2n-2m=6x-14 ise 2mx=6x den m=3 

 2n-6=-14 ise n=-4P(x)=mx+n den =3x-4

2 5 2
2012-10-06T23:07:12+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

P(x)=ax+b olsun.

P(x-2)=a(x-2)+b

        =ax-2a+b

ax+b+ax-2a+b=6x-14 

düzenleyelim.

2ax+2b-2a=6x-14

x in katsayısı 2a=6 olması gerek.

a burdan 3 çıkar.

2b-2a da sabit sayıya yani -14 e eşit olmalı

2b-2a=14(a yı yerine yazalım)

2b-2.3=-14

2b=20

b=10 

polinomu yazalım.

P(x)=ax+b

     =3x+10

0