Cevaplar

2012-09-01T21:21:43+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

a x b = X olsun.

 

(a+3) x (b-3)= X-24 olur.

 

Bunu açalım.

 

a.b-3a+3b-9= X - 24

 

a.b -3a+3b=X-15

 

a x b= X idi yerine yazarsak

 

X - 3a+3b= X-15

 

Buradan

 

3a-3b=15

3(a-b)=15

a-b=5

0
2012-09-02T00:04:25+03:00

(a+3)çarpı(b-3)=x-24 ise   a çarpı b=x diyelim  bu işlem sonucunda a-b=5tır

0