emrenin evi ile okulu arası 10 km dir.emre bu yolun bir kısmını yürüyerek,kalan kısmını otobüs ile gidiyor.

emrenin otobüs ile gittiği yol,yürüyerek gittiği yolun 2 eksiğinin 3 katı olduğuna göre,yaya olarak kaç km yol gitmiştir?

2

Cevaplar

2013-01-27T19:44:39+02:00

10-2=8x3=24

24-10=14/2=7

1 1 1
En İyi Cevap!
2013-01-27T19:47:05+02:00

x+3(x-2)= x+3x-6

=4x-6=10 km

4x=16 km

x=4

2 5 2