Cevaplar

En İyi Cevap!
2013-02-01T22:31:09+02:00

1)Vakti Zamanında Çok Zengin Bir Iş Adamı Uçakla Uzun Bir Seyahate Çıkmak Ister. Tam Bu Niyetle Şirketten Çıkarken Şirketin Gece Bekçisi Onu Durdurup Kesinlikle Uçakla Seyahate Çıkmaması Gerektiğini Çünkü Kendisinin Rüyasında Uçağının Bir Dağa Çakılacağını, Gördüğünü Söyler. Bizimki Bunu Pek Kafaya Takmaz Ama Yine De Içinde Bir Şüphe Kalır Ve Seyahatten Vaz Geçer. Gerçekten De Ertesi Gün Kendi Gideceği Yere Yolculuk Yapan Uçağın Dağa Çakıldığı Haberini Alır Ve Hemen Gece Bekçisine Yüklü Bir Miktar Para Verip Işinden Kovar. Hayatını Kurtardığı Için Gece Bekçisine Para Vermiştir. 

Soru:Bekçi Neden Işinden Kovulmuştur?

Cevap: Gece Bekçisi Görev Sırasında Uyuduğu Için.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2. Soru
- 3 Tane 9 Ile 10 Elde Edin 
- 4 Tane 9 Ile 100 Elde Edin 
- 3 Tane 9 Ile 100 Elde Edin 
- 4 Tane 6 Ile 64 Elde Edin

Cevap:
*(9/9)+9=10
*99+(9/9)=100
*[(9/9)+9]Karesi=100
*(1/6+6)*(6+6)=(37/6)*12=64

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. Soru
-Hangisi Farklı?

PATATES, SALATALIK, ÇAVDAR, PEKMEZ, DOMATES 
NOT : Kelimelerin Anlamlarını Değil, Harflerini Inceleyiniz

Cevap: Kelimelerin Ilk Harfleri Günleri Temsil Ediyor. Fakat Domates Temsil Etmiyor.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~


4. Soru

Bir Gün Büyükada Ya Gidiyordum. İskelede Bir Adam Gördüm, Yanında Karısı Ve Üç Çocuğu Vardı. Hepsinin Elinde Bir Sepet Her Sepette Bir Kedi Ve Her Kedinin Yanında Sekiz Yavru Kedi Vardı. Adaya Kaç Canlı Gidiyordu?

Cevap: 1 Kişi Gitmektedir. O Da Kendisidir. Diğer Kişiler Iskelededir.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~


5. Soru
Sarışın Ve Genç Güzel Bir Kadın Tek Yönlü Bir Sokaktan Ters Yöne Doğru Gidiyor. Kadının Arabasının Sigortasının Zamanı Geçmiş, Vergisi Ödenmemiş, Işıkları Ayarsız, Kaportası Boyasız, Rot Ayarı Bozulmuş, Balataları Gevşemiş, Sinyal Lambaları Çalışmıyor, Şanzıman Gıcırdıyor, Egzos Borusu Zehirli Duman Üfürüyor. Ayrıca Kadının Ehliyeti Yok. Bütün Bunlar Yetmezmiş Gibi Kadın Sarhoş. Ve Bunlar Trafik Polisinin Gözü Önünde Oluyor, Polis Her Şeyin Ayrımında. Ama Polis Kadını Durdurmuyor. Neden?

Cevap: Çünkü Kadın Yaya Gidiyor.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

6. Soru
Bir Odada 3 Tane Lamba Vardır. Hemen Yan Odada Da 3 Adet Priz Vardır. Her Priz Bir Lambaya Aittir. Hangi Lamba Hangi Prize Ait Nasıl Anlayabiliriz? Odalar Arasında Sürekli Gidip Gelemeyiz De. Priz Odasındayız Ve Lambalı Odaya Bir Defa Geçme Hakkımız Var. Onda Da Şu Şuna Aittir Dememiz Gerekiyor. Arada Pencere Falanda Yok
Kolay Gelsin

Cevap: Prizlerden Birisini Açarız Bir Süre Bekleyip Kapatırız. Sonra Ikinci Prizi Açıp Yan Odaya Geçeriz. Açtığımız Priz O Anda Yanan Lambaya Aittir. Diğer Yanmayan Iki Lambaya Dokunuruz; Hangisi Sıcaksa, O Lamba Ilk Açıp Kapattığımız Prize Aittir. Diğeri De Malum.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

7. Soru
X Ve Y Adında Iki Kişi Size Birer Teklif Öneriyorlar.

---X' In Teklifi: Bir Cümle Kurun. Kurduğunuz Cümle Doğruysa Tam Olarak 10 Lira Alacaksınız. Yanlış Bir Cümle Kurduysanız 10 Liradan Daha Fazla Ya Da 10 Liradan Daha Az Bir Miktar Para Kazanacaksınız.

---Y' In Teklifi: Bir Cümle Kurun. Kurduğunuz Cümle Doğru Da Olsa Yanlış Da Olsa 10 Liradan Daha Fazla Kazanacaksınız.

Hangi Teklifi Seçersiniz? 
Neden? 
Çok Yüksek Miktarlar Kazanabilme Şansınız Var Mı? 
Varsa Hangi Cümleyi Kurmanız Gerekir?

Cevap: Ben 10 Liradan Fazla Ne De Sonsuz Liradan Fazla Kazanmayacağım" Derim.
Y' In Teklifine Bakarsam 10 Liradan Fazla Kazanmayacağım Derken Cümle Yanlış Olur Çünkü Her Halükarda 10 Liradan Daha Fazla Kazanacağım, Aynı Olay Sonsuz Lira Içinde Geçerli. Bu Durumda Elimde Iki Seçeneğim Kalır 10 Ve Sonsuz Lira Onun Için Ikisini De Alamam.
X' In Teklifine Bakarsak 10 Liradan Fazla Kazanmayacağım Derken Cümle Yanlış Olur Çünkü Kazanma Ihtimalim Var. Cümle Yanlış Olduğu Için Doğru Olduğunda Almam Gereken 10 Liralık Miktar Elenir. Geriye Sonsuz Lira Kalır. Cümlede Söylediğim Miktar 10 Liradan Fazla Olduğu Ve Cümle Yanlış Olduğu Için Bende Sonsuz Lirayı Alırım.
Bu Sebepten X' In Teklifini Şeçmek Daha Makuldur.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

8. Soru
Elimdeki Çiçeklerin Ikisi Hariç Hepsi Papatya, Ikisi Hariç Hepsi Gül Ve Ikisi Hariç Hepsi Karanfil Olduğuna Göre Elimde Hangi Çiçekten Kaç Tane Bulunmaktadır

Cevap: 1 Gül - 1 Karanfil - 1 Papatya 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

9. Soru
Dağda Tangırdar Suda Cıbırdar Arşın Ayaklı Burma Bıyıklı Nedir?

Cevap:
Dağda Tangırdar => Tüfek
Suda Cıbırdar => Balık
Arşın Ayaklı => Tazı
Burma Bıyıklı => Tavşan

 
2 4 2