Cevaplar

En İyi Cevap!
2013-02-05T09:23:26+02:00

A-(B U C) = A∩ (B U C) '
= A ∩( B ∩ C' )                 (A-B = A ∩ B' olduğundan)
= (A ∩ A) ∩ (B' ∩ C')                                ( De morgan kuralı )
 = (A ∩ B') ∩ (A ∩ C')                                ( Tek kuvvet özeliği )
 = (A-B) ∩ (A-C) bulunur.                  (kesişim işlemi birleşme özeliği)

 

sorybankamda aynı soru vardı onu yazdım umarım yardımcı olmuşumdur

1 5 1
2013-02-05T10:11:55+02:00

A-(B U C) = A∩ (B U C) '
= A ∩( B ∩ C' )                 (A-B = A ∩ B' olduğundan)
= (A ∩ A) ∩ (B' ∩ C')                                ( De morgan kuralı )
 = (A ∩ B') ∩ (A ∩ C')                                ( Tek kuvvet özeliği )
 = (A-B) ∩ (A-C) bulunur.                  (kesişim işlemi birleşmeŞME ÖZELLİGİ

 

umarım yardımcıı olmuşumdur MERTCAN1998

0