Cevaplar

En İyi Cevap!
2013-02-05T20:42:24+02:00

Kullandığımız kap sayısının en az olması için en çok ltlik kap ile doldurmamız lazım. 20 adet 6ltlik kap ile depoyu doldurabiliriz fakat her kabı en az bir kez kullanmamız gerekiyormuş. O halde 3ltlik kabı 1 kez 5ltlik kabıda 3 kez kullanırsak 18 lt u doldurmuş oluruz geriye 120-18=102 lt su kalır. 102/6=17 kere de 6lik kabı kullanırız. tolamda 1+3+17=21 kap olur.

3ltlik ve 5ltlik kapları daha az kullanamayız çunku o zaman kalan su mıktarı 6 nın katı olmaz

1 5 1
2013-02-05T20:45:41+02:00

15 kap= 6 lt  5 kap= 3lt   3kap=5lt

0