Cevaplar

2013-02-06T16:17:51+02:00

x-y=6 3x-y/2=3 yok etme metodunu kullanırsak eğer istediğimiz bir taraftaki ifadeyi alalım, ben altakini alıyorum ve üstekine benzetmeye çalışıyorum bir bilinmeyeni şöle ki,3x-y/2=3 => 2*( 3x-y/2=3) => 6x-y=6 artık iki ifade de ki y ler benzer oldu. Şimdi 2. Adım da işaretlerini zıt yapacaz böylelikle taraf tarafa topladığımızda y ler gidecek ve tek bilinmeyenli bir denklem kalacak.ben yine alttaki ifadenin işaretini değiştireyim. 6x-y=6 => (-)*(6x-y=6) => -6x+y=-6 şimdi taraf tarafa toplarsak eğerx-y=6-6x+y=-6-5x=0 => x=0 olur her hangi bir denklemde x yerine 0 koyarsak, ben üstekinde koymak istiyorum,0-y=6 ise y=-6 olur.cevap x=0 y=-6 olur

0
  • Eodev Kullanıcısı
2013-02-06T16:19:47+02:00

x+y=1 y yi yok etmek için -2 yle çarparız x=-5 yerine yazarsak -5+y =1 y=6

3x+2y=-3                                              x=-5 y=6

0