Cevaplar

2015-11-07T18:01:55+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
1- Kaç tür bağlama şekli vardır ?
Cevap : 2 tür bağlanma şekli vardır.

2- Bağlanma şekillerinin adı nedir ?
Cevap : Paralel bağlanma, seri bağlanma

3- Devrenin ana elemanları nedir ?
Cevap : Ampul, pil, kablo

4- Devrenin yan elemanları nedir ?
Cevap : Anahtar, reosta

5- Elektrik akımı hangi yöne doğru gider ?
Cevap : + dan - ye doğru gider

6- Ampul parlaklığı nelere bağlıdır ?
Cevap : Pil sayısı, ampul sayısı

7- Ampul parlaklığı hangi bağlanmada yüksek olur ?
Cevap : Paralel bağlanmada

8- Pilin kaç kutbu vardır ?
Cevap : + ve - olmak üzere 2 kutbu vardır.

9- Devrede anahtar hangi şekilde durursa akım geçer ?
Cevap : Kapalı

10- Devrede akımı ve direnci ölçen aletlerin adı nedir ?
Cevap : Ampermetre , voltmetre

11- Ampermetre ve voltmetre devreye nasıl bağlanır ?
Cevap : Ampermetre seri, voltmetre paralel
0