Cevaplar

2015-11-08T10:42:46+02:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
1- Vücuda kan pompalayan organın adı nedir ?
Cevap : Kalp

2-  Elektrik devesinde ampul parlaklığını ne etkiler ?
Cevap : Pil sayısı, ampul sayısı, iletkenin kalınlığı/türü/uzunluğu

3- Ciğerlerimizde hangi madde alınır hangi madde verilir ?
Cevap : Oksijen alınır, karbondioksit verilir

4- Suyun süzülüp idrarın oluştuğu organ hangisidir ?
Cevap : Böbrekler

5- Bir ampul devreye kaç şekilde bağlanabilir ?
Cevap : 2 Şekilde bağlanabilir

6- Bu bağlanma şekillerinin adı nedir ?
Cevap : Paralel bağlanma, seri bağlanma

7- Vücudumuzda kaç kemik bulunur ?
Cevap : 206 kemik bulunur

8- Vücudu yöneten organın adı nedir ? 
Cevap : Beyin

9- Omurga kaç omurdan oluşur ?
Cevap : Omurga 33 omurdan oluşur

10- Pil sayısı ampul parlaklığını nasıl etkiler ?
Cevap : Pil sayısı artarsa ampul parlaklığı artar , azalırsa parlaklık azalır.
0
2015-11-08T11:01:44+02:00
Soru >> Uyumamızı,acıkmamızı kim yönetir.?
Cevap >> Beyin

Soru >> Kanı vücuda kim pompalar.?
Cevap >> Kalp 

Soru >> Elektrik devresinde neler gereklidir.?
Cevap >> Ampûl,duy,pil,kablo.

Soru >> Ciğerlerimize ne alıp ne verilir.?
Cevap >> Oksijen alınıp,karbondioksit verilir.

Soru >> Suyun süzerek idrarı oluşturan organ hangisidir.?
Cevap >> Böbrekler.
0