Üç fıçıda sırayla 60 , 72 ve 90 litre sirke vardır. Bu sirkeler karıştırılmadan aynı büyüklükte şişelere doldurulacaktır.Fıçılarda sirke kalmamak şartıyla en az kaç şişe gereklidir ?

Arkadaşlar acill çözümüyle birlikte lütfenn :(

2

Cevaplar

2013-02-09T18:10:42+02:00

60,72 ve 90 ın okekini alırız.

okek(60,72,90)=6 dır.

60/6=10
72/6=12

90/6=15


10+12+15=37 tane şişe gereklidir. 

1 2 1
2013-02-09T18:19:32+02:00

okek(60,72,90)=6 dır.
60/6=10
72/6=12

90/6=15
10+12+15=37 

sanırım cevap bu

0