bir markette 16 kg ve 24 kg lık iki çuval şeker vardır. BU ÇUVALLARDAKİ ŞEKERİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMADAN VE EŞİR MİKTARLARDA PAKETLEMEK İÇİN EN AZ KAÇ PAKET GEREKİR? A)4 B)5 C)6 D)7 İŞLEM VE DOĞRU CEVAP İSTİYORUM 6. SINIF LÜTFEN

2

Cevaplar

2013-02-09T18:47:59+02:00

16     24 / 2              2x3=6      Cevap C Şıkkı :)

  8     12 /2

 4        6 / 2 

 2        3 /2

 1        3 /3

            1

1 5 1
2013-02-09T18:50:31+02:00

iki sayıyada bölünebilen bir sayı bulcaksın yani 16/8=2    24/8=3     2+3=5 cevap B ŞIKKI :)

0