Cevaplar

2013-02-09T23:39:44+02:00

yolun tamamı x olsun.

3x/13+100=x denkliği soru gereği kurulur.

3x+1300=13x
10x=1300
x=130 dur.yolun tamamı 130 km dir.130-100=30 km yol gidilmiştir. 

0
2013-02-09T23:40:33+02:00

ABCD dikdörtgen olduğundan IADI = IBCI olur

IFDI = IBCI soruda veriliyor dolayısıyla

 

IFDI=IADI = IBCI dir

yani;

ADF üçgeni ikizkenar üçgen

m(DAF) = m( DFA) = 90 - 20 = 70

 

ADF ğçgeni iç açılar toplamı 180 olacak

m(ADF) + 70 + 70 = 180

m(ADF) = 40

m(ADF) + m(FDC) = 90

40+m(FDC) = 90

m(FDC) = 90 - 40 = 50 dir

0