Cevaplar

2013-02-11T02:02:11+02:00

Vatanın Kilidi Çanakkale



VATANIN KİLİDİ ÇANAKKALE (10) SORU

1.Kitapta olaylar nerede geçmektedir?

Cevap:Çanakkale
2.Kitabın türü nedir?
Cevap:Tarih

3.Eser ne ile başalamaktadır?
Cevap:Birtakım sorularla

4.Kitap hangi bölümlerden oluşmaktadır?
Cevap:Deniz Savaşları ve Kara Savaşları

5.Yazar kimleri eleştirmektedir?
Cevap:İşgalci devletleri

6.Kitap hangi kaç sayfadır?

Cevap:176

7.Yazarın "daima vatanımız olarak kalacaksın" dediği yer neresidir?
Cevap:Çanakkale

8.Yazarın "devler" dediği kavram nedir?
Cevap:Diğer dünya devletleri

9.Her fırsatta Osmanlı'ya dost olduğunu her fırsatta ile getiren devlet hangisi devlettir?
Cevap:Almanya

10.Osmanlı su yollarına ve Osmanlı topraklarından çıkan petrollere göz diken itilaf devleti hangisidir?
Cevap:İngiltere

0