Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2013-02-10T20:09:05+02:00

f(f(x)) = 4x-3 diyor bize yani f(x) = ax+b olursa , f(f(x)) = a(ax+b) +b olur bu da akarex + ab + b olur ve bu da 4x-3'e eşitmiş . Bu durumda akare = 4 ve ab+b = -3 olur 

 

a=2 olursa b = -1

a=-2 olursa b= 3 olur denklemlerimiz

 

2x-1 ve -2x+3tür.

 

1.denklemde -1i yerine koyarsak -3 çıkar ve şıklarda yok.

2.denklemde -1i yerine koyarsak cevap 5 çıkar şıklarda var zaten bize hangisi olabilir diyordu iki denklem çıktığı için cevabımız 5 .

0