Bir işi tek başına; Süleyman 18 dakikada, İsmail 48 dakikada yapabiliyor. Süleyman çalışma hızını 2 kat, İsmail çalışma hızını 3 kat artırırsa ikisi birlikte bu işi kaç dakikada yapabilir ?

A)2 B)3 C)4 D)5 E)6

NOT: SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ AÇIKLAYARAK CEVABIN NE OLDUĞUNU YAZAR MISINIZ?

2

Cevaplar

2013-02-11T20:56:46+02:00

çalışma sürelerini birbirinden çıkarırız

 

48-18=30

 

2kat+3kaat=5kat

 

30/5=6

Cevap E şıkkı

 

 

 

 

 

0
2013-02-11T21:00:56+02:00

çalışma sürelerini birbirinden çıkarırız

 

48-18=30

 

2kat+3kaat=5kat

 

30/5=6

Cevap E şıkkı

0