Cevaplar

2015-09-13T14:48:12+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
F(x)=2x+m
g(x)=mx-2
(fog) (2)=1 ise f(2)=?

(fog) (2)=f(g(2))
f(g(2))= g(2)yi bulur yerine yazarız. 
g(2)=2m-2
f(g(2))=f(2m-2)=2.(2m-2)+m=4m-4+m=5m-4
5m-4=1
5m=5
m=1

f(x)=2x+1
f(2)=2.2+1=4+1=5

KOLAY GELSİN

0