Cevaplar

2012-09-05T17:31:31+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

Silgi=x

Kalem=2x

X+2x=750

3x=750

X=250

eski fiyatı Silgi=250

eski fiyatı Kalem=500

yeni fiyatı Silgi=250x20/100=300

yeni fiyatı Kalem=500x10/100=550

yeni kalem ve silgi fiyatı toplamı

300+550=850 

1 5 1
2012-09-05T18:01:22+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

s+k=750

2x kalem

x silgi

750/3x = 250

silgi 250 kr.

kalem= 500 kr

kalem %10 arttırlırsa:

500.1/10 = 50

500+50=550

 

0