Cevaplar

2015-07-19T23:16:01+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.
(√3-√2) . (√3+√2) = ?

⇒Bu eşitliğin adı ''İki kare farkı özdeşliği''

⇒Eşitliğin formülü : ''(a+b) . (a-b) =  a^{2} -  b^{2}

⇒Şimdi asıl işlemimize dönersek;

(√3-√2) . (√3+√2) 

( \sqrt{3} + \sqrt{2} ) (   \sqrt{3} - \sqrt{2} )

(    \sqrt{3} ^{2} ) - (    \sqrt{2} ^{2} )

( \sqrt{3} ^{2} ) - ( \sqrt{2} ^{2} )

⇒3-2

⇒1

İyi günler...............
0