Cevaplar

2013-02-12T21:12:27+02:00

1.-20. soruları “Sol Ayağım” adlı esere göre cevaplandırınız.
11. Christy ilk tekerlekli arabasına ne ad vermiştir?
A. Daniel B. Chery C. Brown D. Henry
12. Christy’nin sol ayağıyla yazmayı öğrendiği ilk şey nedir?
A. “Anne” sözcüğü B. “Baba” sözcüğü C. Adının ve soyadının ilk harfleri D. “Kardeş” sözcüğü
13. Christy’nin rahatsızlığı neydi?
A. Çocuk felci geçirmiştir B. Beyin felci geçirmiştir
C. Ateşli bir hastalık geçirmiştir D. Yüz felci geçirmiştir
14. Christy ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A. İrlanda edebiyatının önemli bir yazarıdır.
B. Sol ayağıyla yazı yazabilmekte ve resim yapabilmektedir.
C. Geçirdiği hastalıktan dolayı ancak on yaşında yürümeye başlamıştır.
D. Dublin’de doğup büyümüştür.

15. Christy’i hikayeler yazmaya iten nedir?
A. Resim yapmak sıkıcı geldiği için hikaye yazmaya başlamıştır.
B. İnsanlardan farklı olduğunu düşündükçe ümitsizliğe kapılması onu hikaye yazmaya itmiştir.
C. Annesi teşvik ettiği için yazmaya başlamıştır.
D. Resim yapmak zor geldiği için hikaye yazmaya başlamıştır.

16. Christy’nin en çok sevdiği yazar kimdir?
A. Charles Dickens B. Tolstoy C. Oscar Wilde D. Jack London
17. Christy otobiyografini yazmak için ilk denemeyi kaç yaşında yapmıştır?
A. 21 B. 20 C. 19 D. 18
18. Yazılarını sol ayağıyla yazan Christy ilk otobiyografisini niçin kardeşine yazdırmıştır?
A. Sol ayağını kullanmaktan sıkıldığı için.
B. Doktoru sol ayağını kullanmayı yasakladığı için
C. Artık sol ayağını kullanamadığı için.
D. Kardeşi yazı yazmayı sevdiği için.

19. Christy’e yazar olması konusunda yardımcı olan, ona ders veren, onu yönlendiren kimdir?
A. Annesi B. Babası C. Doktoru Robert Collis D. Öğretmeni Guthrie

20. “Sol Ayağım” adlı eserin türü nedir?
A. Roman B. Otobiyografi C. Deneme D. Söyleşi
CEVAP ANAHTARI-SOL AYAĞIM
11.D 12.C 13.B 14.C 15.B 16.A 17.D 18.B 19.C 20.B

2 3 2
2013-02-12T21:15:22+02:00

Bizde olmuştk geçen sene hoca bunları sordu

Kahramanın özellikleri

Konusu

Ana fikri

Tam hatırlayamadım ama bunlar çıkabilir kusura bakma :(

1 5 1