Cevaplar

2013-02-13T16:19:19+02:00

bu soru şu şekilde çözülür:
(fog)(x) aslında f(g(x)) olarak tanımlıdır ve bu teoreme göre soruyu çözersek :
(fog)(x)=2(3x-2)+5 bu da öyleyse (fog)(x)=6x+1 olarak bulunur eğer sayısal bir değer isteniyorsa x=1veya x=2 değerlerini yerine yazarak sonuç bulunur

 

 

puan ver bari başka sonuç yok !

 

1 5 1
2013-02-13T16:33:22+02:00

f(g(5) olur. g(5) olması için x=1 olur ve 1+1=2 olur g(5)=2 oldu sonra

 

f(2) olur  f(2) olması için x'in 3 olması lazım  3.2+1=7 çıkar sonuç  (fog)(5)=7

0