2 kg 8 lira olan muzdan1 kg , çeyrek kg 1 lira olan elmadan 2 kg , yarım kg 4 lira olan portakaldan 2 kg aldım kaç lira oderim ?

benim kütlem 46 kilogramdır babamın kütlesi benim kütlemin 2 katından 5 kg eksik , annemin kütlesi ise babamın kütlesinden 18 kg eksiktir . hepimizin kütleleri toplamı kaç kg " dır?

5 ton kömür - 3000 kg odun - 20 000 gram demir yukarıda verilenleri küçükten büyüğe diziniz

LÜTFEN İŞLEMLİ OLSUN doru cevap verene EN İYİ ÖDEV olarak seçice ACİLLL

2

Cevaplar

2013-02-13T16:45:38+02:00

2 kg muz 8 liraysa 1 kg si 4 liradır.çeyrek kg si 1 lira olan elmanın 2 kg si 8 lira yarım kg si 4 lira olan portakalın 2 kg si 16 lira dır ödeyeceğim para 4+1+8+16= 29 lira

 

 

ben 46 babam 2x46-5=87 annem 87-18=69 toplam    46+ 87+ 69 =202 kg

 

 

 

1 5 1
2013-02-13T16:51:23+02:00

2 kg  8 lira ise 1 kg muz 4 tl dir çünkü yarısıdır
çeyrek 1 lira ise çeyrek +çeyrek+ çeyrek+çeyrek 1 kg 4 çeyrek 1 lira 2 kg 8 çeyrek 4+4=8 tl  elma
yarım+yarım+yarım+yarım=2 kg 4x4=16 portakl
16+8 +4=28 tl

0