Cevaplar

2012-10-09T11:44:58+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

x=-1 değer için m bulunur. Çünkü bu ifadeyi sıfır yapıyor.

 

 

(-1+1)P(-1)=-1^3-4(-1)^2+2.(-1)+m

 

0=-1-4-2+m

 

m=7

 

(x + 1) . P(x) = x 3 – 4x 2 + 2x + 7 olur. sonra ifadenin sağ tarafını (x+1) ile böleriz.

 

Bölme işlemini yaparsan P(x)=x^2-5x+7 çıkar

 

 

1 5 1