Cevaplar

2012-09-13T13:27:37+03:00

(pvq')'^q=1 ise (p^q)'^q=? Önce ilk önermemizin değilini dağıtalım:

 

(pvq')'^q=1

(p'^q)^q= 1 ( q değeri ortak olduğundan ortak paranteze alırız)

(p'^1)^q= 1 ise şunu hatırlamalıyız ki 1 ve 1 sadece 1 eder. Bu durumda:

q=1 olur.

(p'^1)=1 ise

p'=1 ve p=0 olur. 

Diğer önerme için değerleri yazmamız yeterli :

(p^q)'^q= (p'vq')^q= (1v0)^1= (1^1)= 1'dir. 

 

1 1 1
2012-09-13T14:50:23+03:00

(pvq')'^q=1

(p'^q)^q= 1

(p'^1)^q= 1 ise şunu hatırlamalıyız ki 1 ve 1 sadece 1 eder. Bu durumda:

q=1 olur.

(p'^1)=1 ise

p'=1 ve p=0 olur. 

Diğer önerme için değerleri yazmamız yeterli :

(p^q)'^q= (p'vq')^q= (1v0)^1= (1^1)= 1'dir. 

 

1 1 1