10 tl alıyorum ve markete gidiyorum.5 tl olan süpriz kutularda 2 tane alıoyrum.Ve içinden bir miktar para kazanıyorum bu paralar karşılığında market görevlisi bana 15 tl kazandığım parayı veriyor.Sonra 2 tane daha kutu alıyorum ve bu seferde bana 5 tl geri veriyor.Toplam süpriz kutulardan kaç tl kazanmıştır?toplam gelirim ne kadardır?

2

Cevaplar

2012-10-12T14:36:01+03:00

Valla ne kadar alırsın bilemmem ama galiba kazıklanmışsın :)

0
En İyi Cevap!
2012-10-12T14:36:26+03:00

 Gelir:10+15+5=30

Gider:5x4=20  

30-20=10 10-10=0                :):):):):):):)......................................

1 5 1