Cevaplar

En İyi Cevap!
2012-10-13T22:07:22+03:00

sabit terimi istediği için x'e 0 vermemiz lazım. x=0 için

p(x-1)=p(-1) olur.bize sorulan p(-1)'dir.

p(x+1)=p(-1) olması lazım x+1=-1 olması için x=-2 olur.

polinomda x yerine -2 yazarsak;

(-2)nin karesi+(-2).8+2

4-16+2

-10  

3 4 3
2012-10-13T23:38:02+03:00

sabit terim x e 0 verilerek bulunur:

p(x-1) de x yerine 0 yazarsak p(-1) i bulmalıyız.Onu da p(x+1) de x yerine -2 yazarsak:

 

p(-1)=-2 üssü 2+8.(-2)+2=4-16+2

                                  p(-1)  =-10 olur.

0