Cevaplar

2012-06-13T17:34:18+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

f(x) = Ln(x)

=> lim(h->0) (Ln(x+h) - Ln(x))/h 

<=> Lim(h->0) (Ln(1+h/x))/h 
<=> Lim(h->0) 1/h*(Ln(1+h/x))

<=> Lim(h->0) Ln(1+h/x)^(1/h) 

h=1/n olursa h->0 yerine n->oo olmali

=> Lim(n->oo) Ln(1+1/nx)^n 


=Ln (e^1/x) = 1/x *Ln (e) = 1/x * 1 = 1/x

1 3 1
  • Eodev Kullanıcısı
2012-06-13T20:29:46+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

h=1/n olursa h->0 yerine n->oo 

=> Lim(n->oo) Ln(1+1/nx)^n 


=Ln (e^1/x) = 1/x *Ln (e) = 1/x * 1 = 1/x

0