Cevaplar

  • Eodev Kullanıcısı
2012-10-18T17:01:04+03:00

bn lise deilimmmmmmmmmmmm

0
En İyi Cevap!
2012-10-18T17:41:47+03:00

P(x)in x-2 ile bölümünden kalan -12 ise şu denklemi yazarız..

P(x)=B(x).(x-2)-12

x-2 yi sıfıra eşitleriz x-2=0 ise x=0

x yerne 2 yazdığımızda  P(2)=B(2).(2-2)-12  YANİ p(2)=-12 olur

sonra P(x²-x+3) polinomunda x²-x+3 ü 2 ye eşitleriz.

x²-x+3=2

x²-x=-1  

P(-1+3)= 3.(x²-x)+9a-9=-12
P(2)=3.(x²-x)+9a-9=-12
 x²-x yerine -1 yazmamız gerekir.

-3+9a-9=-12 

9a-12=-12

a=0


1 3 1