Para Birleştirip radyo almaya gidiyorlar.Radyo 30 ytl hepsi onar YTL koyup Radyoyu alıp gidiyorlar. Fakat sonra tezgahtar radyonun indirime girdiğini ve 25 YTL ye düştüğünü hatırlıyor. Çırağına 5 ytl verip para üstünü iade etmesini istiyor. Çırak 5 YTL yi 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 ytl yi cebine atıyor ve 3 YTL yi 3 kişi arasında bölüştürüyor.Böylece radyoyu 9 liraya almış oluyorlar. Şimdi : 9x3=27 çırakda cebine 2 YTL attı 27+2=29 Peki Geriye kalan 1 YTL ye ne oldu..

2

Cevaplar

2012-10-19T17:56:40+03:00

3 kişiye bolüsturdugunde 1 ytl orda gitti

0
En İyi Cevap!
2012-10-19T17:58:24+03:00

ödedikleri para 30-5=25
çıraga 25+2=27
3 lirayıda sonradan paylaşmışlardı birer lira olarak =30


1 5 1