Cevaplar

2012-10-20T16:52:03+03:00

1. Mustafa Kemal ne zaman doğmuştur?
A) 1938 B) 1881 C) 1768

2. Atatürk nerede doğmuştur?
A) İstanbul B) Ankara C) Selânik

3. Atatürk’ün doğduğu şehir şimdi hangi ülkededir?
A) Bulgaristan B) Yunanistan C) Türkiye

4. Atatürk'ün annesinin adı nedir?
A) Zübeyde B) Fatma C) Emine

5. Mustafa Kemal’in babasının adı nedir?
A) Mehmet B) Bekir C) Ali Rıza

6. Atatürk ne zaman ölmüştür?
A) 1956 B) 1938 C) 1974

7. Atatürk'ün kabri nerede bulunmaktadır?
A) Ankara B) İstanbul C) İzmir

8. Atatürk'ün anıt mezarının adı nedir?
A) Dolmabahçe Sarayı B) Topkapı Sarayı C) Anıtkabir

9. Atatürk Haftası hangi tarihler arasında kutlanmaktadır?
A) 19 – 25 Mayıs B) 10 – 16 Kasım C) 01- 10 Kasım

10 . Atatürk Samsun’a hangi tarihte gitmiştir?
A) 19 Mayıs 1919 B) 23 Nisan 1920 C) 16 Ağustos 1925

11.Atatürk Samsun’a niçin gitmiştir?
A) Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için
B) Gezmek için
C) Ziyaret etmek için

12. TBMM ne zaman açılmıştır?
A) 14 Ocak 1928 B) 9 Haziran 1915 C) 23 Nisan 1920 

13. TBMM’ nin başkanlığına ilk kim seçilmiştir?
A) Mustafa Kemal B) İsmet İnönü C. Fevzi Çakmak

14. Düşmanları yurdumuzdan çıkarmak için yapılan savaşa ne denir?
A. Çanakkale Savaşı B. Birinci Dünya Savaşı C. Kurtuluş Savaşı


15. Mustafa Kemal aşağıdaki şehirlerin hangisinde toplantı yapmamıştır?
A. Erzurum B. Sivas C. Afyon


1-B
2-C
3-B
4-A
5-C
6-B
7-A
8-C
9-B
10-A
11-A
12-C
13-A
14-C
15-C

2 5 2
2012-10-20T17:19:20+03:00

1. Mustafa Kemal ne zaman doğmuştur?
A) 1938 B) 1881 C) 1768

2. Atatürk nerede doğmuştur?
A) İstanbul B) Ankara C) Selânik

3. Atatürk’ün doğduğu şehir şimdi hangi ülkededir?
A) Bulgaristan B) Yunanistan C) Türkiye

4. Atatürk'ün annesinin adı nedir?
A) Zübeyde B) Fatma C) Emine

5. Mustafa Kemal’in babasının adı nedir?
A) Mehmet B) Bekir C) Ali Rıza

6. Atatürk ne zaman ölmüştür?
A) 1956 B) 1938 C) 1974

7. Atatürk'ün kabri nerede bulunmaktadır?
A) Ankara B) İstanbul C) İzmir

8. Atatürk'ün anıt mezarının adı nedir?
A) Dolmabahçe Sarayı B) Topkapı Sarayı C) Anıtkabir

9. Atatürk Haftası hangi tarihler arasında kutlanmaktadır?
A) 19 – 25 Mayıs B) 10 – 16 Kasım C) 01- 10 Kasım

10 . Atatürk Samsun’a hangi tarihte gitmiştir?
A) 19 Mayıs 1919 B) 23 Nisan 1920 C) 16 Ağustos 1925

11.Atatürk Samsun’a niçin gitmiştir?
A) Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için
B) Gezmek için
C) Ziyaret etmek için

12. TBMM ne zaman açılmıştır?
A) 14 Ocak 1928 B) 9 Haziran 1915 C) 23 Nisan 1920 

13. TBMM’ nin başkanlığına ilk kim seçilmiştir?
A) Mustafa Kemal B) İsmet İnönü C. Fevzi Çakmak

14. Düşmanları yurdumuzdan çıkarmak için yapılan savaşa ne denir?
A. Çanakkale Savaşı B. Birinci Dünya Savaşı C. Kurtuluş Savaşı


15. Mustafa Kemal aşağıdaki şehirlerin hangisinde toplantı yapmamıştır?
A. Erzurum B. Sivas C. Afyon



 

1-B
2-C
3-B
4-A
5-C
6-B
7-A
8-C
9-B
10-A
11-A
12-C
13-A
14-C
15-C

1 5 1