Cevaplar

2012-10-23T09:39:42+03:00

5 - 6 = -1


6 - 5 = 1


(-5) - (-6) = -5 + 6 = 1


(5) - (-6) = 5 + 6 = 11


(-5) + 6 = 1

0
2012-10-23T10:24:16+03:00

Tam sayılar kümesindeki çıkarma işleminde;

1. Pozitif iki tam sayı arasında yapılan çıkarma işlemi ile ters işaretli iki tam sayı arasındaki toplama işlemi aynıdır.

Örnek
5 - 6 = -1
6 - 5 = 1

2. Negatif iki tam sayı arasındaki çıkartma işlemi ile ters işaretli iki tam sayı arasındaki toplama işlemi aynıdır.

Örnek
(-5) - (-6) = -5 + 6 = 1

3. Ters işaretli iki tam sayı arasındaki çıkarma işleminde çıkan negatif ise iki pozitif tam sayı toplanırcasına işlem yapılır. Eksilen negatif ise; büyük sayıdan küçük sayı çıkartılır ve büyük sayının işareti sonucun işareti olur..

Örnek
(5) - (-6) = 5 + 6 = 11
(-5) + 6 = 1

0