Cevaplar

En İyi Cevap!
  • Eodev Kullanıcısı
2012-10-24T10:31:43+03:00

5+4+5+4+5+4+5+4+5+4+5+4+5+4+5+4 kısaca burdan bakarsan nurcan 40 kiraz alır

1 4 1
  • Eodev Kullanıcısı
2012-10-24T11:25:31+03:00

5+4 =9  72 /9 yapıcaz çünkü kaç kere bölüşmeleri gerekir bunu bulmalıyız. 72/9 = 8  

 

8*5= 40 dan sonucu buluruz. Neden 8*5 diye sorarsan 8 kere bölüşmeleri gerekecek nurcan her paylaşımda 5 kiraz alığına göre 8*5 dan 40 bulunur.

 

 

Saygılar...

0