Cevaplar

2012-10-24T14:38:54+03:00

p(x-1)=x^2+ax+b polinomu için p(x+1) polinomunun sabit terimi 7,katsayılar toplamı 23 ise a+b

 

p(x-1)= x2+2+a2x+b dir.  6

p(x+1) ise x2+1=p olur. 7+= p(x+1) polinomu 23 ise a+b den a=6 b=7

0
  • Eodev Kullanıcısı
2012-10-24T14:41:13+03:00

p(x-1)=x^2+ax+b


p(x+1)=0 x=-1


p(x+1)=1 x=0


p(0)=1-a+b=7

p(1)=1+a+b=23 yok etme metoduyla a lar gider


2+2b=30

2b=28

b=14


b=14 ise 1+a+b=23 idi b yerine 14 yazarsak 15+a=23

a=8 olur

soruda a+b yi istiyorlardı.

8+14=22:))

0