Cevaplar

2012-10-26T13:45:08+03:00

ONAYLANMIŞ CEVAP

×
Uzmanlar tarafından teker teker incelenmiş onaylı cevaplar, doğru ve güvenilir bilgileri içermektedir. Eodev içerisinde moderatörler tarafından kontrol edilmiş milyonlarca kaliteli cevap vardır ancak onaylanmış cevaplar mükemmel ötesidir.

S(A)=x+y

S(B)=y+z

S(AnB)=y    ve S(AuB)=x+y+z   olsun 

 

S(AuB)+S(A)=x+y+z+x+y=47 olur 

                   2x+2y+z=47......1

S(B)-S(AnB)= y+z-y=13

                       z=13 bulunur bunu  1 nolu denklemde yerine yazarsak

 

2x+2y+z=47

2x+2y+13=47

2x+2y=34

x+y=17 bulunur 

 

S(AuB)=x+y+z=17+13=30

 

0