Cevaplar

2012-10-27T19:18:34+03:00

4 parçayı her biri diğerinden 10 fazla olmak üzere 

x

x+10

x+20

x+30 olarak ayıralım. bu parçaları topladığımızda 180 e eşit olması gerek. yani

x+x+10+x+20+x+30=180 buradan

4x+60=180

4x=120 

x=30 olur

en büyük parça x+30 olacağından x=30 olduğundan 30+30= 60 olur

0
2012-10-27T19:19:27+03:00

Çözüm: 10 20 30 40=100 cm fazlalık
180-100=80 cm
80/4=20cm
20 40=60cm olur (40 dememin sebebi en büyük sayıyı sorması)

0